lessen, workshops en kunstprojectenProject Restyle

Een verbindend scholenproject voor alle Middelbare scholen vo en vso in Gouda.

Vanuit het Kesper college kwam de vraag of ik de scholen weer wilde verbinden met Kunst.

Vorig jaar had Fotograaf Bram Tackenberg het mooie kunstproject Wij de Stad, de woonkamers van Gouda, waarbij hij portretten maakte van inwoners van Gouda in hun eigen woonkamer in het kader van Gouda 750. In de buitenexpositie was het werk drie maanden lang te zien. 

Toen het afgelopen was kreeg ik de doeken voor hergebruik.

Project Restyle is een geknipt project. Vloerdelen, raampartijen, dieren, tafels, planten, stoelen, figuren zijn allemaal uitgeknipt. Waardoor er nieuwe woonkamers gelegd kunnen worden.

Het heet Project Restyle omdat de Middelbare scholieren de Goudse woonkamers gaan restylen.

Wie wonen er, wie komen er op bezoek. Wat vind je bij elkaar passen. Wat is een thuis, is het er modern of van alles door elkaar.  

Al het werk dat de leerlingen maken is tijdelijk, dat middels een foto wordt vastgelegd. Leerlingen maken eerst hun eigen huiskamer en daarna gaan ze een gezamenlijke huiskamer leggen. Leerlingen kunnen ook hun eigen werk fotograferen. Sommigen kunnen zelfs de foto bewerken.

We zijn 10 januari gestart en het project loopt tot het einde van het schooljaar. Het werk van de Middelbare scholieren wordt weer samengebracht in een Kunstwerk. 

Dit project is tot stand gekomen in samenwerking met Bram Tackenberg en wordt ondersteund door de Gemeente Gouda.

terug →